Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Τα 7 πράγματα που πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε οι γυναίκες




Το γυναικείο φύλο λέγεται από πολλούς και ωραίο φύλο.
 Μερικά πράγματα που κάνουμε ωστόσο δεν είναι ωραία.
 Και πρέπει να σταματήσουν. 
Τώρα. 








1. Τα ψεύτικα νύχια.
Εκτός αν είσαι πρωταγωνίστρια σε ταινίες ερωτικού περιεχομένου, που μάλλον δεν είσαι, θα πρότεινα να απομακρύνεις τα ξένα σώματα από τα δάχτυλά σου. Είναι εκτός μόδας (από πάντα αν με ρωτάς), είναι τρομακτικά και σε κάνουν να μοιάζεις με αρπακτικό. Και σοβαρά πως γράφεις; Γράφεις;



2. Την απρόσεκτη οδήγηση
Λοιπόν, αυτή η κατάσταση πρέπει να λυθεί εδώ και τώρα. Το ανδρικό φύλο από τότε που τα θηλυκά πιάσαν τιμόνι στα χέρια τους εξαπολύουν καθημερινά και με συνέπεια προπηλακισμούς και ψεύδη για την οδήγησή μας. Εντάξει, η αλήθεια είναι οι άντρες έχουν ως επί το πλείστον μεγαλύτερη αγάπη για τα αμάξια και αυτό τους κάνει σίγουρα καλύτερους οδηγούς. Παρολαυτά η ρετσινιά αυτή ότι το πήραμε το δίπλωμα όλες νύχτα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Με την σειρά μας για να μην δίνουμε στόχο, ας είμαστε πιο προσεκτικές, ας αφήσουμε το λάττε δίπλα και ας πιάσουμε το τιμόνι με τα δυο χεράκια και καλό θα ήταν να μην αναλύουμε στην Μαρία το πως το φυστικί τελικώς μάλλον μας παχαίνει.






3. Το κουτσομπολιό
Φυσικά και οι άντρες είναι παλιοκουτσομπόλες του κερατά. Επειδή όμως το κάνουν οι άλλοι δεν σημαίνει ότι είναι οκ. Δεν μας νοιάζουν οι άλλοι- εκτός από το δημοτικό που όταν η Μαιρούλα έπαιρνε καλύτερο βαθμό την ένοιαζε την μάνα μου.
Το λέω αυτό με όλη την καλοσύνη που με διέπει: Μην γίνεστε κατίνες. Μην κάνετε στοκινγκ σε φεισμπουκ προφίλ, θάβοντας εκείνο το πορνίδιο " που είχε κοιτάξει πρόπερσι τον Μάκη μου και είναι και κοντή και χοντρή". Μεταξύ μας δεν είναι ούτε κοντή, ούτε χοντρή και μάλλον όσο εσύ γεμίζεις το σώμα σου αρνητικό τσι, αυτή πίνει τις ποτάρες της έξω με την παρέα της.





4. Την μίρλα
ΟΛΕΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ. Το να είσαι δυστυχισμένη μέσα σε μία σχέση έχει λογική για την γκρίνια σου και σαφέστατα δικαιολογείται. Τα βήματα είναι ως εξής:
a. Χώρισε τον.
b. Όταν είσαι έτοιμη βρες κάποιον που να σε κάνει ευτυχισμένη
c. Μην του γκρινιάζεις για τους παρακάτω λόγους: που θέλει να βγει και με τα παιδιά, που έχει ματς και θέλει να το δει, που  δεν έχει πάντα όρεξη να βγείτε, που έπεσε το μάτι του στιγμιαία σε μία άλλη κλπ. Σαν γυναίκες έχουμε κάνει 324342074822 συζητήσεις μεταξύ μας για ότι κουλό μπορεί να υπάρξει στον μάταιο αυτόν κόσμο, μπορείς να κάνεις και με το αγόρι σου μία εάν έχεις κάποιο
παράπονο.



5. Το "πληρώνει ο άντρας"
Φυσικά δεν εννοώ να βγάλει ο άλλος το πορτοφόλι του για να πληρώσει και εσύ να το παίξεις Μις Ανεξαρτησία 2014 και να συμπεριφερθείς σαν προσβεβλημένο και αιμοδιψές Ούρουκ-χάι. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πλέον δουλεύουμε και βγάζουμε μόνες μας τα προς το ζειν. Δεν έχεις ανάγκη κανέναν να σε πληρώνει. Το κέρασμα είναι μία πολύ ωραία και ευγενική κίνηση και γι' αυτό όταν την δέχεσαι, οφείλεις και να την κάνεις. Και φυσικά ακόμα και όταν ο άλλος έχει φανερό σκοπό να σε κεράσει πάντα- μα πάντα, να προσφέρεσαι να πληρώσεις τα μισά ή να πληρώσεις την επόμενη φορά.





6.Το φάσιον βικτιμάιζινγκ
Το καλοκαίρι αν κάθε φορά που έβλεπα τοπ- με έξω την κοιλιά και μάξι φούστα έπαιρνα και 1 ευρώ, θα είχα λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και τώρα θα έγραφα από τις νήσους Κέιμαν. Δεν είναι άσχημο στιλ, καθόλου. Είναι όμως βαρετό και αναμενόμενο. Τόλμησε κάτι διαφορετικό, βγες εκτός του συνηθισμένου, φόρεσε το καπέλο με τα φτερά σου και βγες. Out and proud.





7. Το να ανέχεσαι συμπεριφορές που σε υποβιβάζουν
Αυτό είναι κάτι το σοβαρό. ( Ευτυχώς) Δεν γνωρίζω, στο κοντινό μου περιβάλλον τουλάχιστον, κάποια κοπέλα που να είναι θύμα σωματικής βίας. Ωστόσο γνωρίζω άτομα που έχουν δεχτεί λεκτική βία. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να σου πει ότι δεν είσαι αρκετά καλή, ότι δεν του αξίζεις, να σε υποβιβάσει και να σε μειώσει, να σε κάνει να νιώθεις άσχημα με τον εαυτό σου και να σε βάλει να ψάχνεις την αυτοπεποίθηση σου στα πατώματα. Σήκω και φύγε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου